Van vlees tot groenten en fruit.. ontdek ons volledige aanbod
Wij bieden u hier onze eigen Belgische trots! Het Belgisch Wit-Blauw dit is een echte vleeskoe puur en superieur van smaak. En vooral van eigen bodem, Alsook werken wij al jaren samen met dezelfde mensen die ons voorzien van enkel het beste vlees.
Wij opteren voor een mix van bloedlijnen!
Waar we enkel het beste uit 3 varkensrassen nemen. Om zo tot ons varken te komen
*Het Belgisch Landras dit is en zeer sterk en gezond ras.
*Het Piétrain varken voor de vorm en de spiermassa.
*het Duroc D’olives varken voor de vastheid en de malsheid.
Hier gaan we voor het kwaliteitsvlees van Nieuw-Zeeland. De dieren grazen hier vrij rond, de voeding bestaat 100% uit grassen! En dit zorgt ervoor dat we u een (H)eerlijk stukje vlees kunnen aanbieden.
Ook hier gaan we voor vlees van eigen bodem. We werken hier met melkkalveren deze kalveren worden gevoed met melk en krijgen een aanvulling van granen. Zo krijgt het vlees haar mooie licht roze kleur en super zachte smaak!
Wij bieden u een ruim aanbod aan gevogelte
Kip - Kalkoen - Maiskip - Duiven - Eend - Parelhoen - Kwartels - Konijn
U kan terecht bij ons voor Paardenfilet en Paardenstoofvlees (op bestelling)
Voor de echte liefhebber hebben wij zodra het seizoen opent een ruim aanbod van wild.
Hert - Everzwijn - Fazant - Haas - Bosduif - Wilde Eend - Patrijs
Dit is één van de momenten dat we onze AMBACHT in de kijker kunnen zetten!!! Onze salades worden dagdagelijks in onze keuken bereid alsook onze charcuterie wordt in ons atelier bereid. Even een kleine greep uit ons assortiment
Osse Gerookt - Kalfsrol - Mosterdspek - Kalfsworst - Runds Pastrami - Varkens Gebraad - RosbiefVleesbrood - Kippenwit - Parijseworst - Gezouten&GerooktSpek - Kipcurry - Vleessla - Boulliesla - Krabsla - Gebakken Beenham - Garnaalsla
Wat betekent dry-aged?
In België eten we rundsvlees vaak te vers. Voor een goede smaak moet het vlees enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurt in een speciale koelcel en dit wordt dry-ageing genoemd.
Wat is bijzonder aan deze koelcel?
In de dry-aging cel, wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperaturr (tussen 0°C en 1°C) streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen in de cel (minimum 21 dagen) verdampt het vocht in het vlees tot 30 procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Hierdoor krijgt het vlees een malse structuur en intense smaak.
Wat gebeurt er na het rijpen?
Het vlees dat na het dry-ageing proces uit de cel komt, is nog niet klaar voor consumptie. Het vlees voelt hard en droog aan en heeft een zwarte korst. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. We snijden het droge, zwarte vlees eraf. Na dit proces is het vlees lekker voor consumptie. Wanneer je het vlees doorsnijdt is het van binnen helder rood en boterzacht.
Wij bieden u een keuze uit 5 verschillende rassen.
Deze worden allemaal in onze eigen rijpingskast gerijpt ! Zo houden we zelf alle controle en bieden we u enkel het beste aan.
Weinig tijd maar toch zin in een kwalitatieve maaltijd?
Dan vind u zeker wel iets in onze traiteursafdeling. Wij hebben een vast assortiment alsook seizoensgerechten voorzien voor jullie. Even een greep uit ons vast assortiment Stoofvlees op grootmoeders wijze - Kalfsfricassee - Goulash - Videvulling - Spaghettisaus - Bereide Krieken - Kip Zoetzuur - Aardappel PureeWortel Puree - Gehakt balletjes enz…
Wij voorzien jullie graag van de dagdagelijkse portie vitamines.
In onze wandkoeling kan u dan ook terecht voor een ruime keuze primeur groenten en fruit.
Hier laten wij graag u smaakpapillen tintelen van plezier!
Wij hebben een ruime keuze van harde kazen, zachte kazen, gewassen korstkazen en blauwgeaderde kazen.
Ook voor melk,room,hoeveboter,en eitjes kan u bij ons terecht.
Wij werken hiervoor samen met lokale handelaar .
Die ons dagdagelijks voorzien van vers brood en sandwiches.
Wij verzorgen graag u catering op maat,
alsook kunnen wij ter plaatse komen om te koken, Een Bbq te verzorgen. Alsook kunnen wij voor bediening zorgen. U kan bij ons ook terecht voor speciale thema’s niets is ons te gek!
Wij leveren gratis aan huis in Merksem en alle omliggende gemeenten.
LET OP! Wij leveren enkel nog aan huis op dinsdag vrijdag en zaterdag (vanaf 16u)